کابل کشی فیبر نوری و نکاتی درباره نصب آن
خلاصه
کابل کشی فیبر نوری و نکاتی درباره نصب و راه اندازی ، انواع مسیرهای عبور فیبر نوری در ساختمان ، انواع بستر و الزاماتی لازم درباره کابل کشی فیبر نوری
۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
328بازدید
کابل کشی فیبر نوری و نکاتی درباره نصب آن
ما به مفهوم حرکت دانش از طرق مختلف عادت کرده ایم یک کابل سیمی صداها را از گفتار ما به یک سوکت روی دیوار منتقل می کند و توسط کابل دیگری به تلفن نزدیک منتقل می شود بدین ترتیب ما با تلفن می توانیم با طرف مقابل صحبت کنیم . همچنین ما در حال ارسال و دریافت اطلاعت بر روی امواج رادیویی نامرئی هستیم که نیازی به سیم ندارد و به آن فناوری بی سیم اطلاق می شود . فیبر نوری راه سوم است کابل فیبر نوری اطلاعات رمزگذاری شده بصورت پرتو نور را از طریق یک لوله پلاستیکی یا شیشه ای منتقل می کند . در ابتدا فیبر نوری در سال ۱۹۵۰ میلادی به این منظور ساخته شد که به پزشکان امکان دیدن بدن انسان بوسیله آندوسکوپ را بدون اینکه مجبور به باز کردن بدن باشند بدهد. مهندسان در دهه ۱۹۶۰ میلادی از همین روش برای انتقال تماس های تلفنی با سرعت نور استفاده کردند .
کابل فیبر نوری یک کابل شبکه است که متشکل از الیاف شیشه ای یا پلاستیکی نازک که به آن تار فیبر نوری یا هسته فیبر نوری یا همان کر (Core) گفته می شود در داخل یک پوشش عایق می باشد . یک کابل فیبر نوری ممکن دارای دو و یا تعداد بیشتری تار فیبر نوری باشد . قطر هر تار فیبر نوری کمی ضخیمتر از قطر موی انسان می باشد . کابل فیبر نوری برای شبکه های داده پر سرعت با عملکرد بالا و ارتباطات راه دور طراحی شده است . در مقایسه با کابل های سیمی کابل های فیبر نوری پهنای باند بالاتری ارائه می دهند و داده ها را در فواصل طولانی تر انتقال می دهند. کابل های فیبر نوری از اینترنت ، تلویزیون کابلی و سیستم های تلفن پشتیبانی می کند . کابل فیبر نوری سیگنال های داده را با استفاده از پالس های نور تولید شده توسط لیزرهای کوچک و دیود های ساطع کننده نور حمل می کند .
کابل کشی فیبر نوری فرآیند پیچیده ای است که نیاز به دانش و تجهیزات تخصصی دارد در اینجا برخی از بهترین روشها برای نصب کابل فیبر نوری برای اطمینان از نصب موفق و قابل اعتماد آورده شده است :
- برنامه ریزی نصب : قبل از شروع نصب مهم است که مسیر کابل را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که مجرا یا مسیرهای دیگر به درستی برای پشتیبانی از کابل و نصب کابل آماده شده است . کار آمد ترین و موءثرترین مسیر برای نصب کابل فیبر نوری را با درنظر گرفتن عواملی همچون طرح ساختمان ، موانع احتمالی و مقررات محلی تعیین کنید . مسیر نصب را از هرگونه خطر و مانع احتمالی پاک کنید و اطمینان حاصل کنید که منطقه قابل دسترسی می باشد .
- کابل را با دقت حمل کنید : کابل های فیبر نوری ظریف هستند به راحتی آسیب می بینند مهم است که کابل را با دقت حمل کنید و از خم شدن ، پیچاندن و له شدن کابل خودداری کنید .
- از ابزار مناسب استفاده کنید : فرآیند نصب کابل فیبر نوری به ابزارهای تخصصی مانند برش دهنده های کابل ، لخت کننده کابل و قیچی های مخصوص نیاز دارد . استفاده از ابزار مناسب برای اطمینان از برش تمیز و دقیق مهم است .
- کانکتورها را تمیز کنید : قبل از تصال کابل های فیبر نوری مهم است که کانکتورهای مربوطه را تمیز کنید تا گرد و غبار و کثیفی آن باعث از دست رفتن سیگنال نشود .
- کابل فیبر نوری را بکشید : کابل فیبر نوری را با احتیاط از داخل داکت یا لوله و یا مجراهای دیگر بکشید و مطمئن شوید که از هرگونه کشش کابل جلوگیری به عمل آمده است .
- کابل فیبر نوری را متصل کنید : کابل را به تجهیزات مورد نظر مانند پچپنل پایانه های شبکه فیبر نوری متصل کنید .
- کابل را تست کنید : پس از نصب کابل فیبر نوری مهم است که آن را تست کنید تا مطمئن شوید که بدرستی کار میکند و هیچ شکستگی و یا مشکل دیگری وجود ندارد.
- برچسب گذاری و مستندات صحیح : کابل ها، پچپنل ها و سایر اجزا را به درستی برچسب گذاری و مستند کنید تا اطمینان حاصل کنید سیستم قابل درک شده است و عیب یابی و نگهداری آن آسان خواهد بود . نصب را با ثبت مسیر کابل ، تجهیزات مورد استفاده و هرگونه مشکلی که با آن مواجه شده و حل شده است مستند کنید.
- تمیز کردن : محل نصب را تمیز و موادی که در نصب استفاده شده است را دور بریزید
- دستورالعمل های ایمنی را دنبال کنید : آگاهی از دستور العمل های ایمنی و رعایت مقررات محلی و قوانین ساختمانی بسیار مهم است. کابل فیبر نوری به نور و گرما حساس می باشد . بنابراین برای محیطهای متفاوت باید کابل خاص همان محیط مورد استفاده قرار گیرد . به عنوان مثال اگر قصد دفن کردن کابل زیر خاک را دارید باید از کابل های فیبر نوری دارای غلاف فلزی استفاده نمایید و یا اگر قصد کشیدن کابل رو دکل را دارید باید کابل های مخصوص Outdoor را بکار ببرید . همچنین نصاب ها باید از لباس ها و عینک های محافظ استفاده نمایند .رعایت دستورالعمل های ایمنی از آسیب به کابل و نصاب جلوگیری می کند.
- آموزش : مهم است که نصابان در مورد نصب و جابجایی کابل فیبر نوری آموزش دیده و دارای گواهینامه باشند این امر به اطمینان از نصب موفق و مطمئن کمک می کند .
انواع کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری از یک یا چند رشته شیشه تشکیل شده است که هر کدام کمی ضخیمتر از موی انسان است . هسته یا کر (Core) مسیر عبور نور را فراهم میکند . هسته یا Core توسط یک لایه شیشه بنام روکش یا Cladding احاطه شده است که نور را به داخل منعکس می کند تا سیگنال از دست نرود و نور از خم های کابل عبور کند .
دو نوع اصلی کابل های فیبر نوری کابل های سینگل مود و کابل های مالتی مود می باشد در کابل های سینگل مود منبع نور لیزر می باشد در حالیکه در کابل های مالتی مود منبع نور LED است . شبکه های فیبر نوری سینگل مود اغلب از تکنیک های Wave Division Multiplexing برای افزایش میزان ترافیک داده که هر رشته می تواند حمل کند استفاده می کند . WDM اجازده می دهد تا نور در چندین طول موج مختلف با هم ترکیب شود و بعدا جدا شود و بطور موثر جریان های ارتباطی متعدد را از طریق یک پالس نوری منفرد منتقل کند .
انواع مسیرهای عبور فیبر نوری
زندگی دیجیتال امروز در حال گسترش است و به اتصال پرسرعت در بخش های بیشتری از جامعه و تجارت نیازمند است . انواع مختلفی از استقرار فیبر نوری وجود دارد که در ذیل به آن ها اشاره میکنیم .
- FTTH (Fiber To The Home): کابل فیبر نوری به جایی ختم می شود که فضای زندگی شروع می شود . به عنوان مثال یک جعبه روی دیوار بیرونی خانه که این یک لینک کامل فیبر است.
- FTTB (Fiber To The Building) : فیبر نوری به محیط یک ساختمان ختم می شود به عنوان مثال جعبه را در زیرزمین یک آپارتمان یا برج در نظر بگیرید.
- FTTN (Fiber TO The Node) : در این حالت کابل فیبر نوری به کابینت خیابان ختم می شود که می تواند کیلومترها از محل مشتری دورباشد .
- FTTA (Fiber To The Antenna) : هنگامی که یک آنتن با فیبر نوری تغذیه می شود این اتفاق می افتد برای برآوردن نیازهای پهنای باند بالای ۵ گیگابایت فیبر نوری مورد نیاز می باشد .
- FTTD (Fiber To The Desk) : این یک استقرار کابل فیبر نوری تجاری رایج است کابل فیبر نوری مانند کابل مسی از یک اتاق مخابراتی به خروجی تجهیزات توزیع میگردد و به outlet ختم می شود .
نکاتی درباره استفاده از میکرو داکت
میکرو داکت به کانال کوچک و باریکی اطلاق می گردد که میکرو کابل ها همانند فیبر نوری را در خود جای می دهد . و گزینه ای بسیار عالی برای شرکت هایی است که همواره در لبه سرعت و ظرفیت بالا هستند . چرا که میکرو داکت را می توان در مسیرها و کانالهای بزرگتری که از قبل آماده شده اند براحتی بکاربرد . برخی از نصابان ادعا می کنند که کابل ها را می توانند از کانالهایی که قبلا کشیده شده عبور دهند که البته درست می باشد اما بیشتر اوقات کشیدن کابل های اضافی معمولا با مشکلات و هزینه های گزاف همراه است این در حالیست که میکرو داکت فضای کارآمدتری را برای شرکت ها فراهم می کند که در کنار ظرفیت چشمگیر آنها ، طراحی میکرو داکت امکان گسترش و استفاده آن در آینده را امکان پذیر می کند .
مزایای استفاده از میکرو داکت
- استفاده هوشمندانه از فضا ، اگر فضای بلا استفاده ای در کانال های خود دارید آنرا با میکرو داکت پر کنید تا ظرفیت شبکه خود را به سطح بالاتری ببرید .
- گسترش شبکه فیبر، با میکرو داکت خود را آماده خواهید کرد تا شبکه موجود را در زمان حال و همچنین آینده گسترش دهید با یک فرآیند نصب ساده شبکه شما آماده پاسخگویی به هر خواسته ای است که شما به آن وارد می کنید .
- افزایش پهنای باند، وقتی شبکه فیبر نوری گسترده ای دارید می توانید هر زمان که نیاز باشد سرعت پهنای باند را افزایش دهید .
- ارتقاء و نصب راحت ، که باعث می شود خیالمان بابت بروزرسانی های آینده راحت شود و از نصب های بیش از حد جاه طلبانه جلوگیری می کند .
- صرفه جویی در هزینه ، دیگر نیاز نیست مانند روش های سنتی برای ارتقاء هزینه زیادی را متحمل شویم
روش های نصب میکرو داکت
بطور کلی چهار روش برای نصب میکرو داکت وجود دارد.
- حفر مسیر بصورت دستی یا با ماشین و دفن میکرو داکت داخل زمین بصورت مستقیم
- قرار دادن میکرو داکت داخل شکاف یا برش روی زمین
- با استفاده از دستگاه شیار کش
- قرار دادن میکرو داکت درون کانال های موجود
خرید کابل فیبر فوری
برای خرید انواع کابل فیبر نوری از سایت تجهیزات شبکه وستا دیدن نمایید