Vesta Communication System
تفاوت فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد، اگرچه فیبر نوری سینگل مد (SMF مخفف Single Mode Fiber) و مالتی مد (MMF مخخف Multi Mode Fiber) به طور گسترده در زیر ساخت های ارتباطی امروزی مورد استفاده قرار می گیرند،
تفاوت اصلی بین کابلهای مالتی مود (Multimode) و سینگل مود (Singlemode) در نحوه انتشار نور در هسته کابل فیبر نوری و در نتیجه، کاربردها و ویژگیهای آنها است. در اینجا به طور خلاصه به تفاوتهای کلیدی اشاره میکنیم:
به طور خلاصه:
اگر به انتقال دادهها در مسافتهای طولانی و با پهنای باند بالا نیاز دارید، سینگل مود گزینه مناسبتری است.
اگر به انتقال دادهها در مسافتهای کوتاه (مانند داخل یک ساختمان یا محوطه دانشگاه) و با هزینه کمتر نیاز دارید، مالتی مود معمولاً انتخاب مقرون به صرفهتری است.
وقتی صحبت از شبکههای فیبر نوری به میان میآید، گزینههای زیادی در نحوه طراحی یک شبکه وجود دارد. در نهایت، نیازهای شبکه تعیین میکند که کدام کابل برای هر کار معینی بهترین است، اما برای اتخاذ این تصمیم، باید درک روشنی از کابلهای فیبر نوری مختلف داشته باشید. در حالی که فهرست کامل تفاوتهای طراحی میتواند چندین کتاب را پر کند، میتوانید تغییرات کلیدی در طراحی را در چند دقیقه درک کنید. این راهنمای سریع ویژگیهای کابلهای فیبر نوری OS2، OM1، OM2، OM3 چند حالته، OM4 و OM5 را برجسته میکند.
اولین تفاوتی که باید درک کنید، تفاوتی است که بین کابلهای OS و OM وجود دارد. کوتاهترین توضیح این است که کابلهای OS همگی فیبر تک حالته یا همان سینگل مود و کابلهای OM فیبر چند حالته یا مالتی مود هستند. اگر این توضیح به اندازه کافی واضح است، میتوانید به بخش بعدی بروید.
برای کسانی که جزئیات بیشتری را میپسندند، چند تفاوت طراحی کلیدی بین انواع کابل وجود دارد. این تفاوتها بیشتر به عملکرد سینگل مود یا مالتی مود مربوط میشوند. کابلهای OS هستههای بسیار نازکتری نسبت به همتایان OM خود دارند. یک کابل OS، مانند OS2، معمولاً دارای هستهای 9 میکرونی است در حالی که کابلهای OM میتوانند بیش از 100 میکرون باشند. علاوه بر این، کابلهای OM برای کار در مسافتهای کوتاهتر و با قطعات انتقال ارزانتر طراحی شدهاند.
اگر فیبر مالتی مود ساختار مناسبی برای یک شبکه باشد، هنوز تصمیمات مهمی وجود دارد که باید گرفته شود. بیشتر این کابلها در پنج طرح جداگانه (به ترتیب OM1، OM2، OM3، OM4 و OM5 نامیده میشوند) عرضه میشوند. OM1 ممکن است قدیمیترین و کندترین نوع موجود در بازار باشد، اما در کاربردهای مدرن نیز بسیار رایج است. این نوع از هستهای 125/62.5 میکرونی استفاده میکند و به دلیل مقرون به صرفه بودن برای مسافتهای کوتاه شناخته شده است. سه طرح دیگر همگی با هستهای 50125/50 میکرونی کار میکنند.
تفاوت عمده بعدی در انتقال است. OM1 و OM2 هر دو از فرستندههای LED استفاده میکنند. این فرستندهها به دلیل هزینه کمشان عالی هستند، اما فرستندههای LED پهنای باند را محدود میکنند. کابلهای OM1 و OM2 به حداکثر سرعت حدود 1 گیگابیت در ثانیه میرسند. کابلهای OM3، OM4 و OM5 از انتقال مالتی مود بهینه شده با لیزر (LOMMF) استفاده میکنند. این نوع انتقال گرانتر است، اما پهنای باند بالاتری را امکانپذیر میکند و این کابلها میتوانند به سرعتهایی تا 10 گیگابیت در ثانیه (OM3)، 40 گیگابیت در ثانیه (OM4) و تا 100 گیگابیت در ثانیه (OM5) برسند.
تفاوتهای ظریفتر دیگری نیز در بین این کابلهای مختلف یافت میشود، اما از نظر کاربرد، این بخش عمده داستان است.
در مورد کابلهای OS، آنها در ساختارهای OS1 یا OS2 عرضه میشوند. OS1 کمی قدیمی شده است. این نوع برای مسافتهای کمتر از 2 کیلومتر طراحی شده است و به حداکثر سرعت انتقال 10 گیگابیت در ثانیه میرسد. برای کارهایی در این محدوده، معمولاً طرحهای OM وجود دارند که مقرون به صرفهتر هستند. OS2 استاندارد شبکهسازی دوربرد است. این کابلها میتوانند سیگنالها را تا 200 کیلومتر حمل کنند و به نرخ انتقال بیش از 10 گیگابیت در ثانیه دست یابند.
هدف از کابلکشی فیبر نوری OS2 انجام کارهایی است که به بهترین وجه توسط فیبر نوری سینگل مود انجام میشود. این گزینه آسان و مناسب برای کارهای دوربرد و پرسرعت است.
ما دوست داریم همه چیز را ساده و سرراست نگه داریم. تقریباً در تمام موارد، بهترین کابل کابلی خواهد بود که نیازهای مسافت و سرعت شما را با کمترین هزینه ممکن برآورده کند.
هنوز مطمئن نیستید که کدام کابل فیبر نوری برای مرکز داده یا پروژه شما مناسب است؟ با یکی از کارشناسان کابل فیبر نوری وستا گفتگو کنید تا آنها بتوانند به شما در تصمیمگیری کمک کرده و شما را در مسیر درست راهنمایی کنند.