با بهترین راهکارها برای محافظت از کابل شبکه در فضای باز آشنا شوید
خلاصه
راهکارهای بسیاری برای محافظت از کابل شبکه در برابر آسیب های ناشی از صاعقه، طوفان، اشعه فرابنفش خورشید، دفن در زیر زمین و... وجود دارد.
۱۴۰۳ سه شنبه ۸ خرداد
298بازدید
با بهترین راهکارها برای محافظت از کابل شبکه در فضای باز آشنا شوید
کابل شبکه یک راه حل آسان برای اتصال تجهیزات تحت شبکه همچون رایانه های شخصی، سوییچ و روتر و سایر تجهیزات می باشد . اگر از کابل شبکه در فضای باز استفاده می کنید ممکن است بخواهید از آن در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی محافظت بیشتری نمایید. انجام اقداماتی برای محدود کردن آسیب های ناشی از برخورد با اشعه UV، رطوبت و صاعقه و طوفان، تقویت کابل های شبکه دفنی می تواند از آسیب های جدی جلوگیری کند . با رعایت چند نکته آسان و ساده کابل شبکه شما تا حد امکان ایمن و کارآمد خواهد بود .
روش اول : کاهش خطرات ناشی از صاعقه و طوفان
- ضد آب کردن جعبه کانکتور در فضای باز ، منظور از جعبه کانکتور جایی است که کابل شبکه به وسیله کانکتور یا کیستون سربندی شده است و بر روی دیوار درون بک باکس و فیس پلیت بصورت روکار یا تو کار قرا ر میگیرد و دارای یک محافظ مطابق شکل ذیل می باشد . همانظور که مشاهده می کنید محافظ را بالای پریز شبکه همچون سایه بان قرار می دهیم و درزهای پریز شبکه و محافظ آن را بوسیله چسب سیلیکونی (Silicon Seal) عایق می کنیم این کار باعث می شود پریز شبکه ما در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم تر شود و همچنین مانع نفوذ حشرات و سایر آفات به درون پریز گردد.
- استفاده از کابل شبکه ضد آب با عث می شود که کابل در برابر نوسانات برق و آسیب در طول هوای طوفانی مقاومت بیشتری از خود نشان دهد . اگرچه بیشتر کابل های فضای باز یا همان کابل های Outdoor ضد آب هستند اما قبل از کابل کشی مطمئن شوید که کابل انتخابی ضد آب باشد .
- کابلی را انتخاب کنید که در برابر نوسانات حداقل ۶ کیلو ولت مقاومت کند . اگرچه ممکن است که شما نتوانید صاعقه را کنترل کنید اما می توانید کنترل کنید که آیا برق ناگهانی به کابل شما آسیب می رساند یا خیر . کابل ها و کانکتور هایی که حداقل دارای مقاومت ۶ کیلوولتی هستند در هنگام صاعقه آسیب کمتری خواهند دید
- اگر کابل کشی خود را در فضایی انجام می دهید که تغییرات آب و هوایی سخت دارد کابل شبکه ای را انتخاب کنید که پوشش پلی اتیلن (Polyethylene) دارد . کابل های پلی اتیلن در هردو شرایط آب و هوای سرد و گرم بطور موثر کار می کند .
روش دوم : محدود کردن آسیب اشعه UV و آب
- بعضی از کابل های شبکه دارای یک روکش بیرونی هستند که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و آسیب UV از کابل محافظت می کند. بنابراین در هنگام کابل کشی مخصوصا در فضای باز مطمئن شوید که کابل ما در برابر اشعه UV مقاوم است . توجه داشته باشید که اکثر کابل های شبکه که دارای روکش مقاوم در برابر اشعه UV هستند ضد آب نیز می باشند .
- از خرید کابل PVC برای قرار دادن در فضای باز در معرض نور خورشید خودداری کنید و بجای آن از کابل پلی اتیلن استفاده کنید که بصورت طبیعی در برابر اشعه UV مقاوم است .
- برخی از کابل های شبکه با یک ژل ضد آب پرشده اند که اطراف زوج سیمهای بهم تابیده درون کابل را فرا گرفته و مانع نفوذ آب به داخل کابل می گردد. بنابراین وقتی کابل را در کنار جریان آب ویا آب و هوای مرطوب استفاده می کنید حتما به ضد آب بودن آن توجه نمایید.
- استفاده از بست های مخصوص دیواری برای نگه داشتن کابل در مسیر درست و حفظ آن از برخورد با منابع آبی و یا حتی نور خورشید پیشنهاد میگردد.
روش سوم : دفن کابل شبکه در زیر زمین
- از دفن کردن کابل های شبکه معمولی بصورت مستقیم در زیر زمین خود داری کنید و از کابل های Outdoor که دارای لیبل Direct burial به معنای دفن مستقیم هستند استفاده کنید . البته کابل های Outdoor steel armored Anti rodent که دارای غلاف فلزی هستند نیز برای دفن زیر زمین مناسب است که از آسیب های ناشی از جوندگی نیز کابل را حفظ می کند .
- کابل شبکه دفنی را در زیر زمین بیش از ۹۱ متر اجرا نکنید چون فراتر از این متراژ از ظرفیت تحمل کابل دفنی خارج است و در برابر آسیب های خارجی مقاومت کمتری نشان خواهد داد.
- اگر کابل شبکه دفنی در دسترس شما نیست می توانید ابتدا لوله های فلزی یا پلاستیک فشرده را در زیر زمین دفن کنید و کابل را درون لوله ها بکشید .
نحوه مراقبت از کابل شبکه
یکی از شایع ترین علل آسیب کابل ، خمش و پیچش بیش از حد کابل است . هنگامی که کابل شبکه بیش از حد استاندارد خود دچار خمیدگی شود ممکن است باعث شکستگی و فرسودگی سیم های کابل شود و طول عمر کابل را به خطر اندازد . برای جلوگیری از این آسیب باید هنگام کابل کشی دقت کرد از مسیرهایی استفاده شود که پیچ و خم کمتری دارند و از هر نوع خمشی نزدیک کانکتورها و کیستون های شبکه دوری کرد .
- برای جلوگیری از آسیب زدن به زوج سیم های بهم تابیده درون روکش کابل مهم که در صورت عدم استفاده از کابل آنرا با دقت و احتیاط حلقه کنیم . کابل را هرگز دور دست ، بازو یا مچ خود نپیچید چون احتمال شکستگی سیمها و البته آسیب زدن به روکش کابل را افزایش می دهد . بجای آن می توان از قرقره های مخصوص کابل استفاده کرد در صورت نداشتن قرقره سعی کنید که کابل را بصورت یک حلقه شل به اندازه ساعد یک دست حلقه کنید که از آسیب به کابل و سیمهای داخل آن جلوگیری شود .
- در هنگام کابل کشی باید از هم فشردگی کابل ها و قاطی کردن آنها با یکدیگر اجتناب کرد . دسته کردن و شماره گذاری کابل ها در مسیر ترانک و منظم نگهداشتن آنها در کنار هم به کمک بست های مخصوص می تواند از گره خوردن کابل ها در مسیر جلوگیری کند البته باید توجه داشت که اگر از بستی همچون بست کمربندی استفاده می کنیم خیلی بست را محکم نکنیم زیرا ممکن است به روکش کابل آسیب وارد کند . اگر کابل های شبکه را بطور منظم و مرتب و دسته بندی اجرا نکنیم در صورت آسیب کابل به هرعلت بهنگام تعویض آن باید وقت زیادی صرف باز کردن گره های کابل کنیم . کابل های در هم ریخته و نامرتب نه تنها ظاهری ناخوشایند دارند بلکه می تواند خطر آسیب دیدگی و سایش را نیز افزایش دهد . از فشردگی بیش از حد کابل در سمت رک هنگام اتصال به پچ پنل و خمش کابل هنگام اتصال به کانکتور ها در سمت رک و در سمت ایستگاه کاری اجتناب نمائید .
- از کشش بیش از حد کابل خودداری کنید چون ممکن است به خود کابل آسیب برساند و اتصالات را ضعیف کند . هنگام جداکردن دستگاه ها بجای کشیدن کابل کانکتورها را جدا کنید از قرار دادن اجسام سنگین روی کابل و قرار دادن آنها در جاهای بسیار تنگ که باعث فشردگی بیش از حد کابل می شود خود داری کنید .
بطور خلاصه ما باید در هنگام کابل کشی مراقب باشیم که کابل شبکه بیش از حد استاندارد دچار خمش نشود چون علاوه بر آسیب زدن به روکش و زوج سیمهای مسی درون کابل روی انتقال داده نیز تاثیرات منفی خواهد داشت. بنابراین سعی کنیم کابل ها شبکه را بصورت دسته های مرتب و منظم به وسیله بست های مخصوص در کنار یکدیگر نگاه داریم و آنها را شماره گذاری کنیم تا در صورت ایجاد مشکل برای کابل دچار سردرگمی و اتلاف وقت برای پیدا کردن کابل مورد نظر نشویم . اگر کابل شبکه را در فضای باز اجرا می کنیم باید تا حد امکان از کابل های Outdoor که دارای روکش های پلی اتیلن و غلاف فلزی هستند استفاده کنیم در غیر اینصورت از لوله های مخصوص برای قرار دادن کابل در زیر زمین استفاده کنیم .