سامانه ارتباط وستا

سامانه ارتباط وستا

Vesta Communication System

رنگبندی کابل شبکه

خلاصه

رنگ بندی کابل شبکه به نوع استاندارد سوکت زنی بستگی داره. شما بسته به کاربرد کابل باید استاندارد و رنگبندی کابل شبکه درستی را برای سوکت ها...

۱۴۰۲ چهارشنبه ۵ مهر
146بازدید
رنگبندی کابل شبکه

از سوالات متداول این است که آیا رنگ سیم ها و کابل های مختلف از استانداردهای صنعتی پیروی می کند یا خیر . موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) در واقع دستورالعملهایی را برای استانداردسازی در طراحی برق صادر می کند اما نکته کلیدی این است که استانداردهای آنها در واقع به جزئیات مشخص کردن رنگ کابل ها به عنوان یک هدف یا عملکرد خاص نمی پردازد . در عوض فشار برای استاندارد سازی در این عرصه بیشتر در سمت صنعت خصوصی بوده است و صنعت مخابرات در این زمینه پیشرو است . در اینجا ما به دنیای گسترده رنگ های کابل ، معنا و اهداف این رنگها می پردازیم .

 

استانداردهای رنگ کابل

اول از همه وقتی صحبت از استانداردهای رنگ کابل به میان می آید باید توجه داشت در حالیکه موسساتی مانند IEEE به ارائه برخی استانداردسازی ها کمک می کنند در بیشتر صنایع هنوز یک استاندارد مورد قبول جهانی وجود ندارد . بدین معنا که طرح رنگ مورد استفاده در یک صنعت می تواند کاملا با آنچه در صنعت دیگر استفاده می شود متفاوت باشد . به یاد داشته باشید که آیفون و اولین گوشی هوشمند واقعی تا سال ۲۰۰۷  ظاهر نشدند و البته با آمدن این گوشی ها زیر ساخت های مخابراتی دچار تغییرات بسیار زیاد برای پشتیبانی از آن ها شدند . بنابراین بسته به بازه زمانی نصب کابل ها در سیستم های مختلف استانداردهای رنگ آن ها تقریبا طیف کامل راپوشش می دهد. علاوه بر این عدم استاندارد سازی در رنگ های کابل ، به تفاوت طراحی رنگ از کشوری به کشور دیگر است . با تدارکات جهانی امروز یک شرکت ممکن است کابل های مورد نیاز خود را از چندین کشور مختلف که همگی از طرح های رنگی متفاوت استفاده می کنند تامین کند. با راهنمایی های صادر شده توسط IEEE و انجمن صنعت ارتباطات (TIA) استاندارد سازی امکان پذیر است اما مدت زمان زیادی را طلب می کند . با این حال در ادامه خواهیم دید که چگونه رنگ های مختلف کابل می توانند اهداف خاصی را در کاربردهای مختلف انجام دهند .

 

وظیفه هر رنگ در کابل شبکه را بشناسیم

کابل های شبکه از متداولترین کابل ها می باشد که در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد . کابل شبکه هم در کاربردهای مسکونی و هم در کاربردهای تجاری برای اشتراک گذاری داده و دسترسی به اینترنت بکار می رود. حال باید دانست رنگ های مختلف برای کابل شبکه چه معنایی دارد ؟ برای فهمیدن این موضوع نگاهی دقیقتر به کدگذاری رنگ به طور خاص برای کابل شبکه خواهیم داشت .

 

مفهوم رنگ در کابل شبکه

 

رنگبندی کابل شبکه

مانند تمامی کابل های موجود کابل شبکه می تواند دارای رنگ های مختلفی باشد . رنگ کابل شبکه نشان دهنده سرعت بیشتر و یا بهتر بودن یک کابل نیست اما می تواند به کاربرد مورد نظر کمک کند . رایج ترین رنگ هایی که در کابل های شبکه دیده می شود عبارت است از : خاکستری ، آبی ، بنفش ، نارنجی ، زرد و سفید . اگر قرار باشد کابل شبکه در محیط بیرون ساختمان بکاربرده شود اغلب رنگ آن مشکی خواهد بود تا بتواند به ماندگاری طولانی تر کمک کند .

رنگ کابل شبکه بسته به مکان و نهاد مورد نظر که کابل کشی برای آن انجام شده است و دلیل کابل کشی می تواند متفاوت باشد . به عنوان مثال در وزارت دفاع دولت از رنگ های مختلفی در کابل شبکه برای طبقه بندی اطلاعاتی که از طریق هر کابل انتقال می یابد استفاده می کند . به عنوان مثال رنگ زرد برای اطلاعات فوق سری ، رنگ قرمز برای سطح متوسط و رنگ آبی برای اطلاعات طبقه بندی نشده .

بازهم در حالیکه هیچ استاندارد صنعتی مستقیمی برای رنگ بندی کابل شبکه وجود ندارد چند سازگاری قابل ذکر است :

 

رنگ های اصلی کابل شبکه :

 

رنگ های فرعی کابل شبکه

به غیر از رنگ های اشاره شده در بالا سایر رنگ های استفاده شده در کابل های شبکه رنگ های فرعی محسوب می شوند .

 

TIA توسط موسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) برای ایجاد و حفظ استانداردهای صنعتی از جمله استانداردهای کدگذاری رنگی معتبر شناخته شده است . البته باید در نظر داشت اکثر طرح های مدیریت رنگ کابل شبکه TIA هنوز به عنوان یک توصیه نه یک الزام در نظر گرفته می شود و تا زمانی که پذیرش جهانی صورت نگیرد ما شاهد کاربرد کابل های شبکه با طیف وسیعی از رنگ های مختلف خواهیم بود . برای دریافت مشاوره تخصصی، با متخصصین ما در مجموعه تجهیزات شبکه وستا در ارتباط باشید.