سامانه ارتباط وستا

سامانه ارتباط وستا

Vesta Communication System

استاندارد label کابل

خلاصه

TIA-606-C آخرین بروز رسانی استاندارد مدیریت زیرساخت کابل کشی مخابرات است که توسط انجمن صنعت ارتباطات (TIA) در جولای ۲۰۱۷ منتشر شد . TIA-606-C بر اساس دستورالعمل هایی است که در نسخه ۲۰۱۲ می باشد .

۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
165بازدید
استاندارد label کابل

برچسب کابل شبکه چیست و چه استانداردی دارد ؟

 

TIA-606-C آخرین بروز رسانی استاندارد مدیریت زیرساخت کابل کشی مخابرات است که توسط انجمن صنعت ارتباطات (TIA) در جولای ۲۰۱۷  منتشر شد . TIA-606-C بر اساس دستورالعمل هایی است که در نسخه ۲۰۱۲ می باشد .

طرح های شناسایی برای اتصالات مخابراتی و عناصر سیستم زمین که نسبت به استاندارد قدیمی در TIA-606-C  تغییر یافت شامل موارد ذیل می شود .

چرا باید از استاندارد برچسب گذاری کابل شبکه پیروی کرد ؟

استاندارد TIA-606-C نه تنها شما را کمک می کند که ارزش عملیات خود را با نصب سازمان یافته افزایش دهید بلکه حدس و گمان را در ایجاد برچسب گذاری حذف می کند و زمانیکه شما یک پرینتر لیبل کابل بلوتوثی داشته باشید می توانید طراحی های لیبل را در گوشی تلفن همراه خود انجام دهید . در نهایت سیستم های دارای برچسب مناسب برای همه از جمله نصاب ها ، پیمانکاران ، تکنسین های فناوری اطلاعات و مشاغل سودمند می باشد همچنین شناسایی و ردیابی کابل ها ی شبکه و سایر کابل ها در زمان بروز مشکلات یا زمانی که نیاز به جابجایی و تغییر و تعویض است سریع و آسان خواهد شد.

 

نحوه شناسایی صحیح کابل ها بر اساس استاندارد TIA-606C

هریک از اجزای ذیل باید به وضوح با شناسه های مناسب برچسب گذاری شوند :

نمونه برچسب گذاری شناسه لینک اصلی را در شکل زیر مشاهده می نماییم :

 

برچسب گذاری شناسه لینک اصلی

 

تاریخچه مختصری از استاندارد برچسب گذاری کابل شبکه

سیستم های کابل کشی ساخت یافته مدرن همیشه وجود نداشته اند آنها در طول سال ها توسعه یافته و تغییرات زیادی را برای پشتیبانی از انواع خدمات الکترونیکی که امروزه استفاده می کنیم متحمل شده اند. برای اطمینان از یکنواختی در سیستمهای مخابراتی استانداردهایی ایجاد و بکارگرفته شد همچون TIA-606-A و TIA-606B که مقدم بر استاندارد فعلی TIA-606C می باشند.

 

استاندارد TIA-606-A

در سال ۲۰۰۲ انجمن صنعت ارتباطات (TIA) که استانداردهایی را برای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد می کند استاندارد TIA-606-A را تنظیم کرد . استاندارد TIA-606-A یک استاندارد برچسب گذاری کابل بود که حداقل اطلاعاتی را که باید روی برچسب ها ظاهر شود مشخص می کرد .

این اطلاعات برای ردیابی یک کابل به یک طبقه ، به یک اتاق ارتباطی و یا یک پچپنل استفاده میشد . این سطح اولیه از اطلاعات برچسب هنگام جایگزینی ، بروز رسانی یا عیب یابی مسائل در یک شبکه مخابراتی ضروری تلقی میشد. کلید استاندارد TIA-606-A ایجاد کلاس های مدیریتی بود . کلاس ها بر اساس سطوح پیچیدگی (تعداد کاربران ، مکان شبکه و اندازه ) شامل موارد ذیل بود :

کلاس ۱: یک اتاق مخابراتی واحد

کلاس ۲: چندین اتاق در یک ساختمان

کلاس ۳: یک پردیس ( ساختمان های متعدد چند طبقه )

کلاس ۴: یک سیستم مخابراتی که چندین مکان جغرافیایی را در بر میگیرد .

استاندارد TIA-606-A شیوه برخورد هر سیستم مخابراتی با چندین محصول را مدرن کرد . در حقیقت یک رویکرد مدیریت یکنواخت صرف نظر از کاربرد ارائه کرد . که این امر به دلیل ماهیت زیرساخت های مخابراتی که معمولا شامل تغییرات زیادی در طول عمر خود می شود مفید بود . بطور کلی این استاندارد دستور العمل هایی برای مالکان ، کاربران نهایی ، سازندگان ، مشاوران ، پیمان کاران ، طراحان ، نصب کنندگان و مدیران تاسیسات در اداره زیر ساخت های مخابراتی ایجاد کرد .

 

استاندارد TIA-6060B

در سال ۲۰۱۲ انجمن صنعت ارتباطات (TIA) استاندارد زیرساخت های مخابراتی را به TIA-606-B بروز کرد . این استاندارد برچسب گذاری کابل ، دستورالعملهایی را برای لیبل زدن و ثبت سوابق کابل کشی داده یا ارتباطات صوتی سیستم های شبکه ارائه می دهد . این استاندارد انواع بیشتری از امکانات و تجهیزات را نسبت به استاندارد TIA-606-A شامل می شود . استاندارد TIA-606-B طرح شناسایی استاندارد قبلی را پذیرفت و آنرا به فضای خارج از اتاق تجهیزات مانند مراکز داده تجاری ، مسکونی ، صنعتی و بیمارستان ها گسترش داد . همراه با این گسترش استاندارد TIA-606-B معیارهای جدیدی برای برچسب گذاری اضافه کرد بدین ترتیب که برچسب ها باید :

این استاندارد همچنین کدگذاری رنگ ها را برای کابل ها ، کانکتور ها ، جامپرها ، برچسب ها ، مسیرها و سایر اجزا را ارائه می دهد .

 

همانطور که انواع مختلفی از سیم و کابل برای نیازهای مختلف انتقال داده وجود دارد این انواع مختلف کابل زمانی بهترین رانده ه مان اجرایی را دارند که با نشانگرها و لیبل های خاص نوع آن ها و کاربردشان مشخص شده باشد . این نشانگرها و لیبل های یک راه سریع و آسان برای شناسایی کابل شبکه یا سیم ارائه می کنند و باید در محلی قرار بگیرند که به راحتی قابل خواندن باشد حتی در بخش هایی از کابل کشی که دسترسی به آنها سخت است . پنج روش متداول برای لیبل گذاری کابل وجود دارد که عبارتند از پرچم ها ، روکش ها ، لیبل شماره ای ،  لیبل کپسولی با بست کمربندی ، لیبل حرارتی

 

لیبل پرچمی (Flag Lable):

 

لیبل روکشی (Wraps):

 

لیبل شماره ای (Tag Number):

 

لیبل های کپسولی با بست کمربندی

 

لیبل های حرارتی (Heat-Shrink Tubes)

 

چگونه زیر ساخت کابل کشی شبکه خود را مستند و برچسب گذاری کنیم

زیر ساخت کابل کشی شبکه شامل ستون فقرات هر شبکه ، دستگاه های متصل ، سروروها ، سوئیچ ها ، روترها و سایر اجزاء است . با این حال بدون مستندات و برچسب گذاری مناسب کابل کشی شبکه می تواند به آشفتگی سیم های درهم ، پورت های گیج کننده و خطاهایی تبدیل شود که به سختی قابل ردیابی هستند . در این قسمت سعی می کنیم نحوه مستند سازی و برچسب گذاری زیرساخت کابل کشی شبکه را برای بهبود کارایی ، امنیت و عیب یابی بطور خلاصه بیان کنیم .

 

چرا باید زیرساخت کابل کشی شبکه را مستند سازی و برچسب گذاری کرد

مستند سازی و برچسب گذاری زیرساخت کابل کشی شبکه به چند دلیل ضروری است .

اول اینکه به شما کمک می کند کابل ها ، پورت ها، دستگاه ها و اتصالات را به راحتی و با دقت شناسایی و مکان یابی کنید این امر باعث می شود که شما در وقت خود برای ایجاد تغییرات ، ارتقاء یا تعمیر صرفه جویی کنید . دوم به شما کمک می کند تا ثبات و استانداردها را در سراسر شبکه خود حفظ کنید و از سازگاری و عملکرد اطمینان حاصل نمایید. سوم اینکه به شما کمک می کند تا شبکه خود را ایمن و محافظت کنید و از دسترسی غیر مجاز ، دستکاری و آسیب جلوگیری کنید و نهایتا چهارم به شما کمک می کند تا با مقرارت و بهترین شیوه های کابل کشی مطابقت داشته باشید .

 

برای کابل کشی چه چیزی را مستند و برچسب گذاری کنیم

هنگام مستند سازی و برچسب گذاری زیر ساخت کابل کشی شبکه انواع مختلفی از اطلاعات وجود دارد که باید در نظر گرفت . به عنوان مثال نوع کابل مورد استفاده برای هر اتصال ( مانند کابل شبکه Cat5e، کابل شبکه Cat6، کابل شبکه Cat6A و یا فیبر نوری و کواکسیال ) طول هر کابل بر حسب متر یا فوت ، رنگ هر کابل برای کمک به تمایز بین دسته ها و عملکردهای مختلف یا مناطق. یک شناسه منحصر به فرد برای هر کابل ( به عنوان مثال یک عدد ، حرف و یا کدی که با مستندات و برچسب گذاری هر دو طرف کابل مطابقت دارد ) یک شناسه منحصر به فرد برای هر پورت روی یک دستگاه که با مستندات و برچسب روی کابل شبکه ای که به آن متصل است مطابقت دارد و یک شناسه منحصر به فرد برای هر دستگاه در شبکه ( مانند نام ، مدل ، شماره سریال یا آدرس IP که با اسناد و برچسب روی پورت متصل به آن مطابقت دارد .یک شناسه منحصر به فرد برای شناسایی رک که با دستگاه های موجود درون رک مطابقت داشته باشد  ، یک شناسه منحصر به فرد برای شناسایی پچ پنل که با پورتهای سوئیچی که به آن متصل است مطابقت داشته باشد  . همه این اطلاعات برای پیگیری زیر ساخت کابل کشی شبکه مورد نیاز و مهم است .

 

چگونه کابل کشی شبکه را مستند سازی و برچسب گذاری کنیم

روش ها و ابزار مختلفی برای مستند سازی و برچسب گذاری زیر ساخت کابل کشی شبکه وجود دارد همانند لیبل ها ، نمودارها ، اشکال خاص تجهیزات شبکه و صفحات مخصوص چارت . از صفحات مخصوص چارت می توان برای ایجاد جدول یا نمودارها که جزئیات هر کابل ، پورت و دستگاه موجود در شبکه را مشخص می کند استفاده کرد . همچنین می توان از فرمول ها و توابع برای محاسبه طول کابل ، بررسی خطاها یا تولید گزارش استفاده کرد . نمودارها را می توان برای ایجاد نمایش های بصری زیر ساخت کابل کشی شبکه ، نشان دادن طرح ، توپولوژی و اتصالات آن استفاده کرد . برای ایجاد نمودارها می توان از برنامه های نرم افزاری ، ابزارهای آنلاین و یا نقاشی های کاغذی استفاده کرد . همچنین برای برچسب گذاری می توان از لیبل های از پیش چاپ شده یا قابل چاپ یا برچسب های دستنویس استفاده کرد . رنگ ها، شکل ها یا نمادهای مختلف برای وضوح هرچه بیشتر لیبل قابل استفاده می باشد .

 

بهترین روش برای مستند سازی و برچسب گذاری کابل شبکه کدام است ؟

برای اطمینان از مستند سازی و برچسب گذاری موثر و سازگاز زیر ساخت کابل کشی شبکه باید با در نظر گرفتن اهداف ، نیاز ها و منابع خود برنامه ریزی کنید و برای اطمینان از همسویی و تایید باید با ذینفعان مشورت کنید . پس از نصب یا اصلاح شبکه مستندات و برچسب ها را بروز نمایید تا وضعیت فعلی و پیکربندی شبکه منعکس شود . به روشی منظم و منطقی با پیروی از یک قرارداد نامگذاری ، قالب و سبک واضح شبکه خود را سازماندهی نمایید.

 

مزایای مستند سازی و برچسب گذاری کابل کشی شبکه چیست ؟

با مستند سازی و برچسب گذاری زیر ساخت کابل کشی شبکه می توان کارایی ، امنیت و انطباق را بهبود بخشید . این امر می تواند زمان و تلاش لازم برای نصب ، مدیریت و عیب یابی زیرساخت کابل کشی شبکه را کاهش دهد و علاوه بر این می تواند از دسترسی غیر مجاز ،‌ آسیب و دستکاری زیر ساخت کابل کشی جلوگیری نماید. همچنین می تواند به شما کمک کند تا با نشان دادن و اثبات کیفیت و یکپارچگی زیر ساخت کابل کشی شبکه خود به قوانین و بهترین شیوه های صنعت یا سازمان خود پایبند باشید . برای دریافت اطلاعات بیشتر، با متحصصین ما در مجموعه تجهیزات شبکه وستا در ارتباط باشید.