سامانه ارتباط وستا

سامانه ارتباط وستا

Vesta Communication System

روش های افزایش طول کابل شبکه

خلاصه

برای اطلاع از نحوه افزایش طول کابل شبکه یا کابل لن به روش ایمن و بدون افت کیفیت، از این صفحه از تجهیزات شبکه وستا دیدن نمایید.

۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۹ مهر
189بازدید
روش های افزایش طول کابل شبکه

در عصر دیجیتال امروزی بهنگام راه اندازی یک شبکه خانگی یا توسعه زیرساخت ارتباطی یک شرکت یا محیط دانشگاهی ممکن است نیاز به افزایش طول مسیر ارتباطی کابل شبکه داشته باشیم .خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند تا بدون به خطر انداختن سرعت یا ثبات شبکه به این هدف برسید .

کابل اترنت که به عنوان کابل شبکه یا کابل LAN نیز شناخته می شود نوعی کابل است که معمولا برای اتصال دستگاه هایی مانند رایانه ، مودم ، روتر، سوئیچ شبکه و کنسولهای بازی به شبکه محلی یا اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد . کابل شبکه می تواند داده ها را با سرعت بالا انتقال دهد و برای کارهایی همچون بازی آنلاین ، پخش ویدئو و انتقال فایل های بزرگ ایده آل می باشد . با این حال مسیر های کابل شبکه به ۱ تا ۱۰۰ متر محدود می شود که این می تواند برای اتصال دستگاه هایی که از یکدیگر فاصله بیشتری دارند مشکل ایجاد کند . خوشبختانه روش های  متعددی برای افزایش برد کابل شبکه وجود دارد که به شما اجازه می دهد این فواصل را پر کنید و یک اتصال پایدار با سرعت بالا را حفظ کنید . در این قسمت ما ۵ روش متداول را که می توان برای گسترش کابل شبکه استفاده کرد مورد بررسی قرار میدهیم . این روش ها شامل استفاده از کوپلر ، سوئیچ یا هاب شبکه ، آداپتور های پاورلاین ، Bridge Wireless و مبدل یا همان مدیاکانورتور می باشد . هر روش بسته به عواملی مانند مسافتی که باید طی شود ، محل قرارگیری دستگاه ها و سرعت و قابلیت اطمینان مورد نظر ، مزایا و ملاحظات خاص خود را دارد . قبل از پرداختن به هر روش لازم است که بودجه موجود ، تخصص فنی مورد نیاز و الزامات خاص زیر ساخت شبکه خود را در نظر بگیرید . این به شما کمک می کند تا بهترین روش را برای نیاز خود بکارگیرید .

 

چرا باید طول کابل شبکه را افزایش داد ؟

چند سناریو وجود دارد که در آن ممکن است به افزایش طول کابل شبکه نیاز داشته باشید درک این دلایل می تواند به شما کمک کند که بهترین روش را برای شبکه خود انتخاب نمایید .

در ذیل چند موقعیت رایج بیان شده است که در آن ها افزایش طول کابل شبکه ضروری می باشد :

 

مهم نیست دلیل افزایش طول کابل شبکه شما چیست ،‌ مهم این است که محدودیت ها و ملاحظاتی که در هر روش  وجود دارد را درک کنید . عواملی مانند طول کابل ، تخریب سیگنال ، تداخل و سازگاری باید در هنگام انتخاب مناسب ترین راه حل برای نیازهای خاص شما در نظر گرفته شوند .

 

آشنایی با کابل شبکه

قبل از اینکه به روش های افزایش طول کابل شبکه بپردازیم مهم است که درک اولیه ای از انواع مختلف کابل های شبکه موجود داشته باشیم . این دانش به شما کمک می کند که در هنگام انتخاب کابل برای راه اندازی شبکه خود تصمیمات آگاهانه بگیرید. کابل شبکه بر اساس قابلیت ها و سرعت خود در استانداردهای مختلفی دسته بندی می شود . رایج ترین کابل های شبکه عبارتند از کابل شبکه Cat5e، کابل شبکه Cat6، کابل شبکه Cat6A  و کابل شبکه Cat7 . این کابل های شبکه از زوج سیم های بهم تابیده تشکیل شده اند که برای به حداقل رساندن تداخل و به حداکثر رساندن یکپارچگی سیگنال طراحی شده اند .

کابل شبکه Cat5e: کابل های Cat5e رایج ترین نوع کابل شبکه هستند که در خانه ها و شبکه های اداری کوچک یافت می شود. این کابل شبکه از سرعت انتقال داده 1Gbps با فرکانس 100  تا 150 مگاهرتز پشتیبانی می کند .

حداکثر طول استاندارد کابل شبکه Cat5e صد متر می باشد .

 

کابل شبکه Cat6: کابل Cat6 نوع ارتقاء یافته کابل شبکه Cat5e می باشد که عملکرد بالاتر و سرعت انتقال داده سریعتری را ارائه می دهد . کابل شبکه Cat6 قادر است تا سرعت 10G را روی فواصل کوتاه ماکزیمم  ۵۵ متر پشتیبانی کند .

حداکثر طول کابل شبکه Cat6 صدمتر می باشد .

 

کابل شبکه Cat6A: کابل های Cat6A نسخه های پیشرفته کابل Cat6 هستند که برای پشتیبانی از سرعت انتقال داده بالاتر و مسافت های طولانی تر طراحی شده اند . کابل شبکه Cat6A می تواند سرعت 10Gbps را در فاصله حداکثر ۱۰۰ متر پشتیبانی کند .

هنگام انتخاب کابل شبکه مهم است که نیازهای شبکه خود را در نظر بگیرید . اگر دنبال کابلی هستید که بتواند استفاده اولیه اینترنت ، پخش جریانی و انتقال فایل را انجام دهد کابل شبکه Cat5e کافی است با این حال اگر به پهنای باند بالاتر و سرعت های بیشتر مانند بازی های کامپیوتری و انتقال فایل های بزرگ نیاز دارید کابل های شبکه Cat6، Cat6A و کابل شبکه Cat7 می تواند انتخاب شما باشد. یکی دیگر از عواملی را که باید در نظر گرفت نوع کانکتور بکار گرفته شده در کابل شبکه است  رایج ترین کانکتور کابل شبکه RJ45 است که دارای ۸ پین می باشد . برای سازگاری مناسب مطمئن شوید که کانکتورهای کابل شبکه با پورتهای دستگاه های داخل شبکه مطابقت داشته باشد .

 

روش های افزایش طول کابل شبکه

وقتی صحبت از افزایش طول کابل شبکه به میان می آید روش های مختلفی وجود دارد که هرکدام مزایا و ملاحظات خاص خود را دارد که ما در اینجا به توضیح ۵ روش رایج که برای افزایش طول کابل شبکه استفاده می شود می پردازیم .

 

استفاده از کوپلر یک روش ساده و مقرون به صرفه برای افزایش طول کابل شبکه در زمانی است که فقط نیاز به پل زدن در یک مسافت کوتاه دارید کوپلرها دستگاه های کوچکی هستند که به شما امکان می دهند دو کابل اترنت را بهم متصل کنید و در واقع کابل طولانی تری ایجاد کنید . مهم است که دو کابل اترنت از یک دسته باشند مثلا کابل شبکه Cat5e یا کابل شبکه Cat6 و همچنین کانکتور که معمولا RJ45 می باشد بدین صورت یک اتصال بدون درز خواهیم داشت که از دست دادن سیگنال یا تداخل را به حداقل می رساند. برای افزایش طول کابل از طریق کوپلر به روش ذیل عمل می کنیم

 

افزایش طول کابل شبکه

 

برای جلوگیری از تخریب یا قطع شدن سیگنال اطمینان از اتصال ایمن در هر انتهای آن بسیار مهم است . مطمئن شوید که کابل ها محکم داخل کوپلر قرار گرفته اند . در حالی که استفاده از کوپلر یک راه حل راحت و ساده است چند نکته مهم را باید توجه کنید اول اینکه طول کلی کابل نباید بیشتر از حد مجاز باشد به عنوان مثال نباید طول کابل حتی با استفاده از کوپلر بیشتر از ۱۰۰ متر شود . دوم اینکه استفاده از کوپلرهای زیاد یا افزایش بیش از حد طول کابل ممکن است باعث از دست رفتن سیگنال یا تداخل گردد . برای حفظ کیفیت و سرعت بهینه سیگنال بهتر است که استفاده از کوپلرها محدود گردد و تا جایی که امکان دارد فواصل کوتاه نگه داشته شود.

اگر کابل شبکه را در فواصل طولانی تری گسترش می دهید یا اگر به یکپارچگی سیگنال بهتر نیاز دارید باید از روشهای بعدی استفاده نمایید.

 

استفاده از سوئیچ شبکه یا هاب اترنت یک روش قابل اعتماد و مقیاس پذیر برای گسترش شبکه کابلی می باشد. این روش به شما امکان می دهد چندین دستگاه را بهم متصل کنید و دسترسی شبکه خود را بدون کاهش کیفیت یا سرعت سیگنال ، افزایش دهید. یک سوئیچ شبکه یا هاب اترنت به عنوان یک نقطه اتصال مرکزی برای دستگاه های موجود در شبکه شما عمل می کند که معمولا دارای چندین پورت است که دستگاه ها به آن متصل می شوند. که نحوه افزایش طول کابل شبکه از طریق سوئیچ شبکه یا هاب بصورت ذیل می باشد .

سوئیچ شبکه یا هاب به عنوان یک نقطه مرکزی عمل می کند و به داده ها اجازه می دهد بین دستگاه های متصل بطور یکپارچه جریان پیدا کنند که این نیاز به کابل کشی طولانی از روتر شما به دستگاه های دیگر را از بین می برد و آن را به یک راه حل کارآمد برای افزایش طول کابل شبکه یا گسترش شبکه تبدیل می کند .

یکی از مزایای استفاده از سوئیچ شبکه یا هاب اترنت این است که می تواند چندین دستگاه را بطور همزمان پشتیبانی کند به عنوان مثال می توان رایانه ، کنسولهای بازی ، تلویزیون های هوشمند و غیره را به سوئیچ شبکه یا هاب متصل کرد.

مهم است که یک سوئیچ شبکه یا هاب اترنتی انتخاب کنید که با الزامات سرعت شبکه شما مطابقت داشته باشد . به عنوان مثال اگر به سرعت گیگابیتی نیاز دارید باید از سوئیچ یا هاب دارای پورت 1000Mbps استفاده کنید . همچنین باید به تعداد پورت ها نیز توجه داشت و سوئیچ یا هاب را بر اساس تعداد دستگاه های متصل شونده  انتخاب کرد .

با این حال در نظر گرفتن محدودیت فاصله های کابل شبکه در اینجا نیز مهم است . درست است که سوئیچ دسترسی به شبکه را افزایش می دهد اما نباید فاصله هر دستگاه از سوئیچ بیشتر از ۱۰۰ متر گردد .

بطور کلی استفاده از سوئیچ یا هاب اترنت یک روش مطمئن و موثر برای گسترش شبکه کابلی محسوب می گردد .

 

اگر اجرای کابل شبکه در خانه یا محل کار شما امکان پذیر نیست استفاده از آداپتور های پاور لاین یک روش موثر برای گسترش اتصال اترنت از طریق سیم کشی برق است . آداپتور های پاور لاین از سیم کشی برق برای انتقال سیگنال اترنت استفاده می کند و به شما این امکان را می دهد که در مناطق دورتر از فضای خود یک اتصال سیمی داشته باشید .

در اینجا نحوه افزایش طول کابل شبکه را از طریق آداپتور پاور لاین می آوریم :

 

 

افزایش طول عمر کابل شبکه

 

آداپتور پاور لاین اساسا با انتقال سیگنال اترنت از طریق سیم کشی برق،  پلی بین روتر شما و دستگاه ایجاد می کند . این امر نیاز به کابل کشی طولانی شبکه را از بین می برد و راه حل راحت تر و انعطاف پذیر تری برای گسترش شبکه شما ارائه می دهد .

آداپتور های پاور لاین به دلیل سهولت استفاده و سادگی معروف هستند با این حال چند نکته وجود دارد که باید درنظر داشت اول اینکه هر دو آداپتور باید روی یک مدار الکتریکی قرار گیرند تا بتوانند بطور موثر ارتباط برقرار کنند اگر چندین تابلوی برق یا مدارهای مختلف دارید این روش ممکن است آنطور که در نظر گرفته شده کار نکند . علاوه براین سرعت و عملکرد آداپتورهای پاورلاین می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند کیفیت سیم کشی برق و فاصله بین آداپتورها قرار گیرد . در برخی مواقع سیگنال ممکن است تضعیف یا دچار تداخل شود و در نتیجه سرعت کاهش یابد اگر در یک ساختمان قدیمی با یک سیم کشی قدیمی زندگی می کنید ممکن است در این روش کاهش قابل توجه سیگنال داده را تجربه کنید . شایان ذکر است که آداپتورهای پاورلاین معمولا جفت هستند و به شما این امکان را می دهند که به ازای هر آداپتور یک دستگاه را متصل کنید . اگر نیاز به اتصال دستگاه های بیشتری دارید می توانید آداپتورهای بیشتر خریداری نمایید یا از یک سوئیچ اترنت بهمراه یک آداپتور پاورلاین برای افزایش تعداد پورت های اترنت موجود استفاده کنید .

برای عملکرد مطلوب توصیه می شود که آداپتورهای پاورلاین را بصورت مستقیم به پریز برق متصل نمایید .استفاده از ترمینال پاورهای برق یا محافظ بر سر راه آداپتور پاورلاین می توانند با سیگنال تداخل کنند و عملکرد کلی آداپتورهای پاور لاین را کاهش دهند.

استفاده از آداپتورهای پاورلاین راه حلی مناسب و موثر برای افزایش طول کابل شبکه بدون نیاز به سیم کشی پیچیده است که بسیار مناسب برای جاهایی است که در آن امکان کابل کشی شبکه نباشد . با استفاده از آداپتور های پاورلاین می توانید از مزایای اتصال سیمی در مناطقی از فضای خود که قبلا دور از دسترس بودند لذت ببرید و دسترسی به اینترنت قابل اعتماد و پرسرعت را برای دستگاه های خود تضمین کنید .

 

استفاده از پل بی سیم (Wireless Bridge)

اگر نیاز به اتصال دستگاه ها در ساختمان های مجزا یا مناطق دور دارید استفاده از پل بی سیم یک روش موثر برای گسترش اتصال اترنت بصورت بی سیم است . یک پل بی سیم به شما امکان می دهد دستگاه هایی که دارای پورت اترنت هستند به شبکه Wi-Fi موجود خود متصل کنید و بطور موثر اتصال اترنت خود را بدون نیاز به کابل شبکه فیزیکی گسترش دهید . در ذیل نحوه گسترش کابل شبکه از طریق پل بی سیم آمده است .

هنگامی که وایرلس بریج به شبکه Wi-Fi متصل شود سیگنال اینترنت را از طریق پورت اترنت به دستگاه مورد نظر منتقل می کند و به شما امکان می دهد که اتصال اترنت خود را بصورت بی سیم گسترش دهید .

با این حال در نظر گرفتن چند نکته هنگام استفاده از یک وایرلس بریج مهم است . فاصله بین بریج و روتر شبکه Wi-Fi می تواند بر قدرت و کیفیت سیگنال تاثیر بگذارد . اگر بریج از روتر بیش از حد دور باشد ممکن است باعث تضعیف سیگنال و ایجاد یک اتصال ناپایدار گردد. علاوه براین عملکرد بریج می تواند تحت تاثیر تداخل سایر دستگاه های بی سیم یا موانع فیزیکی مانند دیوار ها و اجسام بزرگ قرار گیرد . برای اطمینان از بهترین قدرت سیگنال ممکن بهتر است بریج را در مکان بهینه قرار داد .

 

استفاده از مدیاکانورتور (Media Converter)

اگر می خواهید شبکه خود را روی نوع دیگری از کابل کشی همانند فیبر نوری گسترش دهید . استفاده از مدیاکانورتور روش مناسبی می باشد . یک مدیاکانورتور به شما اجازه می دهد که سیگنال اترنت را به فرمت سازگار با بستر مورد نظر تبدیل کنید و اتصال اترنت را به فواصل دورتر گسترش دهید . روش استفاده از مدیاکانورتور به ترتیب ذیل می باشد .

مدیاکانورتور سیگنال اترنت را به فرمت مناسب برای انتقال روی بستر فیبر نوری تبدیل می کند و بدین ترتیب ما می توانیم اتصال اترنت را به فواصل بسیار دور منتقل نماییم .

استفاده از مدیاکانورتور معمولا در راه اندازی شبکه ها در مقیاس بزرگ رایج  می باشد . مهم است که مدیاکانورتور سازگار با بستر انتقال باشد بدین معنی که اگر بستر انتقال ما کابل فیبر نوری سینگل مود باشد باید از مدیاکانورتور سینگل مود استفاده شود . علاوه بر این هنگام استفاده از مدیاکانورتور به محدودیتهای بستر نیز باید توجه داشت به عنوان مثال وقتی از کابل فیبر نوری مالتی مود به عنوان بستر انتقال استفاده می شود باید توجه داشت که مسافتها ماکزیمم ۲ کیلومتر می باشد که البته به مدیاکانورتور انتخابی ما بستگی دارد .

اگر به یک اتصال اترنت گسترده روی نوع خاصی از کابل کشی نیاز دارید استفاده از مدیاکانورتور راه حال مناسبی برای پر کردن شکاف و گسترش اتصال شبکه شماست .

اکنون که درک جامعی از روش های موجود دارید نیازهای خاص خود را درنظر بگیرید مزایا و معایب هر روش را ارزیابی کنید و بهترین روش را انتخاب کنید و در صورت اجرای صحیح می توانید کابل شبکه خود را بطور موثر گسترش دهید و از مزایای اتصال شبکه گسترده بهره مند شوید .